Дания – Белгия

Дания среща Белгия в Копенхаген в среща от Група 2 на Лига А на “Лигата на нациите”. Ако не сте готови с вашите футболни прогнози за днес, ние ще опитаме да ви помогнем с това превю на двубоя.

 

Дания успешно се класира на следващото Европейско първенство, след като скандинавският тим завърши на второ място в своята квалификационна група. “Червения динамит” се нареди зад победителя в групата Швейцария, но второто място бе достатъчно за директен билет към Евро 2020, което ще се проведе следващото лято.

 

Датчаните изиграха последния си засега официален двубой през ноември, когато направиха равенство 1:1 при визитата на Ирландия в Дъблин. Може да се каже, че в момента тимът може да е доволен от представянето си напоследък, но все още не можем да сме сигурни за моментната физическа форма на отбора. Предстои да видим в какво състояние са момчетата на селекционера Каспер Хюлманд.

 

Белгия не изненада никого, класирайки се безпроблемно за Европейското първенство. “Червените дяволи” спечелиха своята квалификационна група с перфектен актив от 10 победи от 10 изиграни срещи. В тях момчетата на Роберто Мартинес вкараха 40 гола и допуснаха само 3 – едно наистина забележително представяне.

 

Белгия също изигра последния си засега двубой през ноември миналата година. Тогава момчетата на Мартинес домакинстваха на Кипър и записаха убедителен успех с 6:1. Кевин Де Бройне и Кристиан Бентеке отбелязаха по два гола в срещата.

Безспорно Белгия е един от фаворитите за спечелване на “Лигата на нациите” във второто издание на надпреварата. Отборът се представя добре под ръководството на Роберто Мартинес, който изведе белгийците до 1/2-финалите на последното Световно първенство. Триумф в “Лигата на нациите” не би ни изненадал толкова много, ако трябва да бъдем чеснти.

 

Какво да предприемете във вашите футболни прогнози за днес? Определено намираме Белгия за фаворит срещу Дания, макар и на чужд терен. Ту домакинството обаче не е чак такъв фактор, имайки предвид липсата на публика.