MELbet

Дебютирайки на пазара през 2012 година, MELbet извървя пътя от нов играч в бранша до един от водещите онлайн букмейкъри в региона. Брандът не крие амбицията си да разраства пазара си година след година, за което спомагат отличната секция за спортни залози на MELbet и доброто онлайн казино. Не на последно място, MELbet изкушава нови и настоящи клиенти с апетитни бонус оферти, за които ще говорим малко по-нататък в този текст.

По начало MELbet е собственост на две различни компании – Exinvest Limited и Pelican Entertainment, които си поделят отговорността за успешното функциониране на букмейкъра. И трябва да кажем, че за момента те вършат добра работа, защото MELbet действително стои стабилно на пазара. Нека разгледаме силните и слаби страни на букмейкъра в това ревю, което ще ви представим в следните редове.

Достъп до MELbet от България

За съжаление, към този момент MELbet не разполага с лиценз от Държавната комисия по хазарта, поради което свободният достъп към букмейкъра от български потребители е ограничен. Достъпът до услугите на компанията е възможен единствено с помощта на т.нар. “огледални линкове”. Надяваме се, че скоро MELbet ще бъде лицензиран от страна на ДКХ, което би ни позволило да се радваме безпроблемно на услугите на този добър букмейкър.

Регистрация в MELbet

Процесът на регистрация в платформата на MELbet може да протече по няколко различни начина, като букмейкърът ви предлага следните опции:

 • Регистрация с един клик
 • Регистрация чрез телефонен номер
 • Регистрация чрез e-mail
 • Регистрация чрез социална мрежа

Който и метод да изберете, регистрацията протича съвсем лесно, както всичко, което трябва да направите, е да следвате инструкциите на екрана пред себе си. Напомняме ви, че MELbet не прави изключение от изискванията на закона, а именно – че трябва да имате навършени 18 години, за да играете хазартни игри. Друго, което трябва да ви напомним, е че избирайки валутата, с която искате да играете, този избор е окончателен и не може да бъде променян впоследствие.

Завършвайки процеса си на регистрация, вие ще трябва да потвърдите своя акаунт чрез линк, който букмейкърът ще изпрати на посочения от вас имейл адрес. MELbet спазва и процедурите по верификация на вашия акаунт и самоличност, като вие няма да можете да изтеглята пари от сметката си, преди да сте потвърдили самоличността си. Това се случва чрез качване на сканиран или заснет документ за самоличност. Такива могат да бъдат лична карта, шофьорска книжка и паспорт.

Системата на MELbet предлага помощ при забравено потребителско име и парола, но все пак ние ви съветваме да бъдете внимателни и да не се стига дотам.

Дизайн и навигация на MELbet

Още при отваряне на сайта на MELbet прави впечатление, че букмейкърът залага предимно на по-светлите цветове и изглед. Началната страница на сайта е обогатена с множество различни опции и менюта, които биха могли да ви послужат в определен момент.

Основната хоризонтална лента с менюта е в жълт цвят и лесно може да бъде забелязана още при първи изглед. В лявата вертикална лента е поместен бърз достъп до някои от събитията на живо, които се провеждат в конкретния момент. Част от тях могат да бъдат видени и изложени право пред очите ви, заемащи централна част от площта на хоумпейджа. По този начин MELbet ви ориентира във всеки един момент за срещите и събитията, които се играят на живо в момента.

На своята начална страница букмейкърът рекламира и своите най-актуални бонуси и промоции, за които ще говорим малко по-нататък в този текст.

Въпреки че все още не разполага с лиценз от страна на Държавната комисия по хазарта, MELbet поддържа и български език за своя сайт, което е страхотен жест към българските играчи.

Спортни залози в MELbet

Спортните залози са от изключителна важност за всеки един букмейкър, а MELbet правят всичко възможно, за да осигурят на клиентите си възможно най-пълноценно изживяване в това отношение. Секцията може да бъде отворена с активацията на меню “Спорт” на начална страница. След това лесно бихте могли да се ориентирате спрямо всичко, което букмейкърът предлага в конкретния момент.

Отваряйки меню “Спорт”, в лявата част на сайта ще видите разположени различните спортове, които MELbet предлага в този момент. Избирайки някой от тях, вие ще можете да видите и всички актуални първенства, турнири и събития, върху които бихте могли да направите залог.

На този етап каталогът на MELbet предлага възможността за залагане върху повече от 50 различни спорта, което е отлично. Букмейкърът поддържа както най-обичаните и актуални сред залагащите спортове, така и някои по-екзотични такива, които вероятно също имат своите почитатели в световен мащаб.

Както навсякъде другаде, броят на различните пазари за всяко събитие зависи и от неговата големина и важност. Във футбола, например, най-големите дербита предлагат най-много пазари, докато по-малките двубои – по-малко. И това е напълно нормално. Важното в случая е, че MELbet не отстъпва по нищо на останалите брандове, когато става дума за броя на различните пазари. Ако стандартният тип залог 1Х2 не е вашето нещо, не се тревожете – ще имате достатъчно други варианти да изпробвате уменията си.

Бонусите на MELbet за спортни залози

Стигаме и до най-сладката част за клиентите на всеки онлайн букмейкър, а именно – бонусите. MELbet не прави компромиси и в това отношение, опитвайки се да привлече още повече фенове с апетитни предложения и чести промоции. Нека разгледаме в следните редове някои от предложенията на компанията, актуални и в настоящия момент.

Начален бонус до 130%

Стандартната оферта на MELbet за начален бонус при спортните залози е 100% до 180 лева за първи депозит, но тук сме ви подготвили една приятна изненада. Всички читатели на prognozi.org, които искат да получат още по-висок начален бонус – до 130%, могат да ни пишат, а ние ще ви предоставим специален код за целта. Така вместо първоначално предлагания начален бонус до 100% от депозита ви, вие ще можете да се развихрите с получени 130% от него.

Вероятно вече знаете, че всеки един бонус трябва да се “превърти” по специално посочените условия от страна на букмейкъра. В този случай MELbet изисква от вас вашият бонус да бъде превъртян пет пъти на залози тип акумулатор, като условието е всеки акумулатор да съдържа поне три събития с минимален коефициент от 1.40.

Безплатен залог на стойност 50 лева

Това е друг приятен бонус, който MELbet предлага на новите си клиенти. От вас се изисква да депозирате поне 15 лева в сметката си, а след това да заложите цялата сума на събитие със ставки от поне 1.50. Това е вид квалифициращ залог, чрез който бихте могли да получите бонуса. Ако успеете да се доберете до него, въпросните 50 лева ще бъдат разделени на две – 35 лева за залог чрез десктоп версията на сайта и 15 лева за залог от мобилно устройство.

100% кешбек за акумулатори

Любителите на акумулаторите вероятно ще се огледат в този бонус. Тук букмейкърът ви насърчава да окомплектовата акумулатор с поне седем селекции, като минималният коефициент е 1.70. Ако само една от селекциите ви се окаже неуспешна, тогава MELbet ще ви върне на сто процента сумата на вашия залог.

Бонус акумулатор за деня

Още едно акумулатор предложение от MELbet. Букмейкърът всекидневно събира селекции в т.нар. “Акумулатор на деня”, а ако вашият залог се окаже успешен, ще получите увеличение на общия коефициент с 10%. И следователно – по-добра печалба.

Залози на живо

Както и друг път сме посочвали, нито един букмейкър не би могъл да бъде конкурентен на останалите, ако не разполага с прецизна и надеждна платформа за залози в реално време. Ние успяхме да изпробваме системата на MELbet за лайв залози и останахме доволни от видяното.

Платформата за залози в реално време на MELbet е достъпна чрез секцията “Залози Live” в жълтата хоризонтална лента с менюта на начална страница. Активирайки това меню, пред вас ще се открият всички събития, които могат да бъдат играни в реално време за съответния спорт. Ако сте решили да следите няколко събития едновременно, както често се случва, можете да активирате функцията за мулти изглед.
Можем да кажем, че MELbet са структурирали добре тази традиционно натоварена секция за всеки онлайн букмейкър. Не ни се стори трудно да се ориентираме в ситуацията и да открием събитията, които търсехме. Когато си набележите определена среща, можете допълнително да разгледате всички пазари, които букмейкърът предлага за нея в конкретния момент. Платформата ви осигурява и бърз достъп до важни статистически данни, подсказващи ви най-важното около развоя на съответната среща.

Още един плюс за MELbet е фактът, че букмейкърът предлага картина в реално време за определени събития. Те са обозначени по специален начин на сайта и лесно бихте могли да ги забележите. Ако за дадено събитие няма пряко видео излъчване, то MELbet предлага анимирани графики във ваша помощ.

Коефициентите на MELbet

Тук ще дадем един от най-важните и съществени плюсове на MELbet, защото именно коефициентите са сред определящите фактори за нашите евентуални печалби. Направихме обстойно проучване на коефициентите на този букмейкър и ги сравнихме с тези на конкурентите. Нашата оценка е, че MELbet е сред компаниите, предлагащи най-щедри коефициенти на своите клиенти. Поне в повечето случаи. Ако за вас именно ставките са сред най-важните фактори при избора на букмейкър, вярваме че ще останете доволни от това, което ви ще бъде предложено тук. За улеснение на различните играчи, MELbet предлага изглед на коефициентите си по три различни начина:

 • десетични
 • английски
 • американски

Разбира се, стойността на коефициентите си остава една и съща при всеки от трите вида, различен е единствено начинът на тяхното изписване.

Функция Кеш аут в MELbet

Не че сме очаквали противното, но MELbet напълно поддържа и тъй актуалната срез любителите на спортни залози опция за Кеш аут. Тази функционалност може да бъде особено полезна, защото ви предоставя свободата да прекратите преждевременно даден залог, преди въпросното събитие да е приключило. Така бихте могли да ограничите евентуални загуби или дори да регистрирате печалба. Разбира се, печалбата ви ще бъде по-ниска от предварително заложеното със залога, но по-добре по-малка печалба, отколкото никаква, нали?

Още един плюс за MELbet е фактът, че букмейкърът предлага т.нар. частична продажба на фиш. При нея можете да се “договорите” с букмейкъра да приберете определена част от сумата, а залогът ви да остане активен.

Казино изживяване в MELbet

След като разгледахме обстойно спортните залози в MELbet, време е да разгледаме и казино предложенията на този букмейкър. При писането на това ревю установихме, че MELbet предлага богато разнообразие от казино забавления, а любителите на този тип хазарт ще останат доволни.

Това, което можем да определим като негатив в случая, е че на този етап казино играчите в MELbet не разполагат с възможността да се възползват от бонус предложения. Според нас това е съществена черна точка за букмейкъра, като се надяваме, че в даден момент ситуацията ще се промени и казино любителите ще се радват на специални предложения.

Казино игрите в MELbet са с високо качество, за което спомага партньорството на букмейкъра с доказани имена в софтуерната им разработка като Microgaming, Playson, Pragmatic Play, NetEnt и Amatic. Независимо дали сте фенове на слотовете, рулетката или друг тип игри, най-вероятно ще откриете в MELbet всичко, което търсите.

Казино на живо в MELbet

Ако си падате по възможно най-автентично казино изживяване, включващо участието на истински крупиета и игра с тях, MELbet няма да ви разочарова. Букмейкърът ви предлага да изпробвате уменията си с реален дилър на масата срещу вас, като най-популярните предложения по традиция са рулетка, блекджек, бакара и казино холдем.

Крупиетата на MELbet са обучени професионалисти, които ще ви позволят да се насладите на прецизно и автентично изживяване, което ще пренесе казиното в дома ви.

Електронни спортове в MELbet

Непрекъснато разрастващата се индустрия на електронните спортове завладя и букмейкърите, а в това число влиза и MELbet. Т.нар. e-sports са налични в секция Cybersport на MELbet, а там любителите на видео игри в професионалния им аспект могат да се развихрят. Букмейкърът покрива най-големите и известни турнири по e-sports в света, което включва битките в заглавия като Dota, CS:GO, Star Craft, League of Legends, Overwatch и т.н. Любопитен факт е, че когато няма актуални e-sports събития, върху които да се залага, MELbet предлага софтуерно генерирани такива, подобно на виртуалните спортове. Така феновете на електронните спортове няма да скучаят и винаги има върху какво да заложат.

Бързи игри за бързи залагания

С особен интерес изследвахме секцията Fast games в сайта на MELbet, предлагаща т.нар. игри на късмета – забавления на силно лотариен принцип, които обаче биха могли да ви зарадват с добри печалби. Сред игрите, които могат да бъдат открити там, можем да посочим:

 • Бура
 • Напръстници
 • 21
 • Камък-ножица-хартия
 • Зарове
 • Ези или тура

Ако си падате по подобен тип игри, а на всичкото отгоре имате желание и да поиграете с истински пари, то MELbet ви осигурява подобна възможност.

Други любопитно предложения от MELbet

И това обаче не е всичко от страна на MELbet. Определено този букмейкър се е постарал да предложи богата гама от различни активности, които можете да извършвате на платформата му. Ще ви дадем примери за три допълнителни игри, които бихте могли да играете като клиент на MELbet:

TV игри

Тук бихте могли да се насладите на различни игри на късмета, които може би често сте виждали в различни ТВ предавания с подобна тематика. Винаги сте мечтали да играете на колело на късмета, което сте виждали само по телевизията? Тук можете да го сторите.

Бинго

Една от класическите лотарийни игри, позната по цял свят, се предлага и в платформата на MELbet. Тук любителите на бинго ще могат да се насладят на различни разновидности на култовата игра. Освен бинго, MELbet предлага и игра на кено, което е идентично на бингото.

Тото

Доброто старо тото. Тук играта не е в реално време, но ще можете да се борите за различните джакпоти на MELbet. Ако си падате по такъв тип лотарийна класика, то тото-то на MELbet е точно за вас.

Методи за разплащане

Извършването на депозит и теглене от системата на MELbet е възможно по множество различни начини, включително и криптовалути.

Оствен стандартните дебитни/кредитни карти, банков превод и електронни портфейли, MELbet е осигурил на клиентите си и съвременен метод за разплащане с най-популярната криптовалута Bitcoin.

Мобилна версия и приложения

MELbet разполага с отлично работеща мобилна версия на своя уебсайт, но също така и със собствено приложение за двете най-популярни платформи – iOS и Android. Потребителите на мобилни устройства с нищо няма да бъдат ощетени, сравнено с десктоп версията на букмейкъра. В този ред на мисли, дори и да възнамерявате да залагате от парка или автобуса, спортните залози и казиното на MELbet ще бъдат винаги с вас.

Отдел за работа с клиенти

Във всяко ревю на букмейкър е важно да уточним на какво ниво е и отделът за работа с клиенти на съответната компания. Със задоволство можем да кажем, че MELbet са се постарали в тази посока. Букмейкърът предлага съпорт на клиентите на различни езици и в достатъчно бързи темпове. Връзка със съпорта на MELbet можете да осъществите чрез формата за контакт, чат на живо и имейл.

Заключение

Нашата финална оценка за MELbet е изцяло положителна. Този букмейкър е на пазара от по-малко от десет години, но въпреки това вече е успял да изгради достатъчно солидна основа на своите услуги. Най-големият минус, който можем да посочим за момента, е липсата на бонузи в казино отдела на букмейкъра. Плюсовете обаче категорично са много повече от минусите.